28.7.08

Toimettomuuden sietämätön keveys

Kun kesälomakausi on kuumimmillaan, kuulee monen toteavan, että lomalle asettautuminen vie aikaa. On hankalaa rauhoittua, rentoutua ja levätä, jos on tottunut juoksemaan pää kolmantena jalkana ja huolehtimaan jatkuvasti monista asioista. Töistä ja niiden tuomasta tärkeyden tunteesta on vaikea luopua. Onneksi lomallekin saa mukaan kännykän ja sähköpostin. Voi olla tavoitettavissa, kun ei siellä töissä kuitenkaan pärjätä ilman...vai pärjätäänkö?

Jos töistä osaakin irrottautua, ovat lomalla edessä uudenlaiset haasteet. Lomalla täytyy saada elämyksiä ja kokemuksia. Täytyy olla kerrottavaa, kun palaa töihin. Iloisia muistoja hyvästä lomasta. Lomalla on hyvää aikaa siivota komerot, lukea rästiin jääneet kirjat, katsoa digiboksiin tallennetut dokumentit ja laatuelokuvat. Myös lomasta tulee helposti suoritus.

Olemme sisäistäneet vahvasti vaatimuksen olla tuottavia. Töissä täytyy saada tulosta aikaan, samoin lomalla. Loman täytyy tuottaa hyvää mieltä, elämyksiä, muistoja, valokuvia albumiin tai facebookiin. Näkyviä merkkejä siitä, että MINÄ OLEN OLLUT LOMALLA!!!

Jeesus sanoo: "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." Matt.11:28

Tämä pätee varmasti myös loman uuvuttamiin.

3 comments:

  1. Heippa Pikkupappi, jos otat lomaa, toivotan sinulle keveaa, rauhallista lataavaa loman aikaa.

    Olet oikeassa; paljon ei loman ja arjen valilla oikeastaan ole eroa. Monelle ehka. Meilla lomalla yritetaan enimmakseen vain olla toisten kanssa, viettaa pitkia ja hauskoja hetkia ystavien, perheen, vaimon/miehen ja lasten kera.

    ReplyDelete
  2. Vastavierailulla.

    Meillä kesälomat ovat aika intensiivisiä,mutta myös paljon antavia.Perhettä, sukulaisia ja ystäviä tavataan jne, ehkä sen ainoan kerran vuodessa, jolloin siinä tietysti joutuu antamaan kaikkensa,eräällä tavalla. Pakko myöntää loman loppuessa sanomme usein, nyt taas on ihana päästä takaisin arkeen.

    ReplyDelete
  3. Tervehdys!
    Enpä ole aikoihin kommentoinut, mutta nyt olisi "oma lehmä ojassa".
    Jaoin Sinulle kultakortin blogisivullani ja toivonkin ajatusta moisesta :)
    t:John

    ReplyDelete