3.10.07

Yllätysvieras

Kuvittele, että olet kotona, aivan tavallisena arki-iltapäivänä, kun ovikello soi. Menet avaamaan ja oven takana seisoo Jeesus. Jokin hänen olemuksessaan vakuuttaa sinut siitä, että se on todella hän, eikä vain harhanäky. Kutsut Jeesuksen sisään ja vietätte mukavan iltapäivän.

Jeesus jää teille asustelemaan, mikä sopii oikein hyvin. Kukapa olisi mukavampi vieras kuin Jeesus? Lauantai-illaksi kutsutte vieraita ja Jeesus pitää huolen siitä, että sekä ruokaa että viiniä riittää koko illan. Lisäksi hän parantaa naapurin häntä kauan vaivanneesta astmasta.

Seuraavalla viikolla olet tulossa kotiin, kun näet Jeesuksen kulmakuppilan terassilla istumassa epämääräisessä seurassa. Kävelet nopeasti ohi, ja mietit, miksi Jeesus viettää aikaa kapakan kanta-asiakkaiden kanssa. Kyllä naapurustosta varmasti löytyisi parempaakin seuraa.

Seuraavana päivänä, kun tulet kotiin, tapaat keittiössäsi Jeesuksen ja lähipuiston rappioalkoholistit viettämässä iloista kahvihetkeä. Sinua alkaa toden teolla harmittaa. Mitä, jos joku näkee, minkälaisia vieraita kodissasi on? Eikö ollut tarpeeksi, että Jeesus pyöri oudossa seurassa julkisilla paikoilla, pitikö hänen vielä tuoda nuo ihmiset kotiisikin?

Sunnuntaina päätät viedä Jeesuksen kirkkoon. Tuskin olisi sopivampaa paikkaa Jumalan Pojalle. Jumalanpalvelus sujuu totuttuun tapaan aina saarnaan asti. Kesken saarnan Jeesus kuitenkin nousee pystyyn ja alkaa väittelemään saarnaajan kanssa. Vajoat syvemmälle penkkiin ja mietit itseksesi, että tämä oli viimeinen pisara.

Kotona työnnät Jeesuksen kaappiin, ettei hän pääsisi sotkemaan elämääsi pahemmin. Toki muistat kunnioittaa Jeesusta, kumarrat syvään joka kerta kulkiessasi kaappiJeesuksen ohi. Olet helpottunut, Jeesus on taas siellä, missä olet tottunut häntä pitämään, piilossa, josta voit hänet pyytää esiin silloin, kun sinua huvittaa.

Haluatko pitää Jeesuksen kaapissa, vai päästää hänet vaikuttamaan elämääsi? Valinta on sinun.

"Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi." Joh.3:30

3 comments:

  1. Poskettoman hyvin kirjoitettu. Näitä lisää. :)

    Ja tunnustan tunkeneeni Jeesuksen kaappiin. Nyt en saa Häntä enää ulos sieltä.

    ReplyDelete
  2. Musta on lohdullista, että vaikka Jeesus oliskin kaapissa, ni se silti on olemassa ja vaikuttaa jollain tavalla. Ja uskon, että se tulee sieltä myös ulos, jos oven jättää raolleen. Ei ehkä ryminällä, vaan pikkuhiljaa.

    ReplyDelete
  3. Tämä on munkin yksi suosikkikirjoitus. terveisin ompelupiiriläinen

    ReplyDelete