23.9.07

Vastauksia etsimässä

Tapani Suvanto on huomauttanut, että vaikka Jeesuksen usein sanotaan olevan vastaus, hän ei itse käyttänyt itsestään kyseistä sanaa. Sen sijaan Herramme sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Me ihmiset olemme hyviä keksimään ongelmia ja kysymyksiä, joihin haluamme vastauksia ja vieläpä todisteita vastausten tueksi. Siksi on meille luontaista suhtautua epäilevän Tuomaan tavoin ja todeta, ettemme usko, ennen kuin näemme.

Jeesuksella on kuitenkin meille annettavana jotain parempaa kuin vastauksia todisteiden kaipuuseen. Hän on tie, jota pitkin on turvallista kulkea ja joka johtaa perille asti. Hän on totuus, joka on syvempi kuin mikään tuntemamme filosofia, se kannattaa koko elämää. Hän on elämä, joka voittaa meitä kahlitsevan ja lamauttavan kuoleman.

Meidän on vaikea sietää sitä, ettemme saa tyydyttäviä vastauksia kysymyksiimme. Toisaalta on lohdullista, ettemme saa, eikä meidän tarvitse tietää kaikkea. On joku suurempi, joka huolehtii asioista, Kaikkivaltias, joka tietää kaiken. Ehkä kerran kirkkaudessa saamme käydä tivaamaan Jumalalta vastauksia kysymyksiimme, jos ne enää siinä vaiheessa jaksavat meitä kiinnostaa. Siihen asti meidän on tyydyttävä kulkemaan uskon varassa. Sen uskon, ettei kukaan pääse Isän luo muuten kuin hänen kauttaan, joka on tie, totuus ja elämä.

No comments:

Post a Comment