5.12.07

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivänä muistetaan yleensä niitä, jotka ovat taistelleet maamme vapauden puolesta. Kiitetään siitä perinnöstä, jonka olemme saaneet. Mietin, mitä tuo perintö tarkoittaa tänä päivänä. Maailmassa, jossa kulttuurit sekoittuvat ja ihmiset voivat liikkua maasta toiseen, vaihtaa asuinpaikkaa ja jopa hankkia uuden kansalaisuuden. Mitä tarkoittaa suomalaisuus meille, jotka olemme kohta eläneet yli puolet elämästämme EU:n jäsenmaassa ja käytämme kansainvälistä valuuttaa? Meille, jotka elämme puoliksi maailmassa, joka on irti fyysisestä todellisuudesta, solmimme virtuaalimaailmassa ihmissuhteita ja verkostoja.

Muistan Lasse Heikkilän laulua, jossa sanotaan Suomen lipun ristiä maamme kalleimmaksi aarteeksi. Mitä tänä päivänä merkitsee se, että maamme tunnuksessa on kristinuskon symboli? Onko meidän Suomemme kristitty maa? Toivon, että emme unohda sitä perintöä, jonka olemme saaneet. Emme vapautemme hintaa, emmekä arvopohjaa, jolle maamme on rakennettu. Ja ennen kaikkea toivon ja rukoilen, että me ja meitä seuraavat sukupolvet osaisivat turvata ainoaan, jonka valtakunta kestää, Kaikkivaltiaaseen Jumalaan.

" Nouse salkoon lippu valkoinen, piirrä pilviin risti sininen. Se on kallein aarre isänmaamme, merkki Kuninkaamme, liitto ikuinen. Nouse salkoon, toivo sydänten. Nouse salkoon, risti Jeesuksen."

No comments:

Post a Comment